Jan van den Berg en stichting the green can


Nieuws

Silent Snow bij Interne Keuken Radio 1 Belgie

| Silent Land

Vandaag zit Jan van den Berg vanaf 12u bij het Belgische Radio 1 programma ‘Interne Keuken’ om te praten over Silent Snow en Silent Land. Live te beluisteren via: http://www.radio1.be/programmas/interne-keuken/ijsbeer-bevat-ddt

Aankondiging programma:

Ijsbeer bevat DDT: Als wij zoiets lezen, dan vertellen wij dat meestal gewoon verder op café. Als Jan van den Berg zoiets leest, vertrekt hij naar de Noordpool om aan de Inuit te gaan vragen of dat echt zo is? En of je dat proeft als je een ijsbeer opeet?

Als je als Inuit ontdekt dat er in de ijsbeer of zeehond op je bord DDT zit, dan vraag je je af waar dat spul vandaan komt. Want Inuit kweken helemaal geen groenten, laat staan dat ze pesticiden zouden gebruiken.

Dus trokken Pipaluk Knudsen-Osterman en Jan van den Berg samen de wereld rond. Op zoek naar DDT. Wie maakt het, wie gebruikt het en hoe belandt het uiteindelijk in de ijsbeer en de Inuit? Waar is het goed voor en vooral: waar is het slecht voor?

Silent Snow werd een pracht van een documentaire. Stikjaloers waren we op de makers. Ze kwamen op de mooiste plekken ter wereld. En allemaal bleken ze verpest.

Op zondag 12 januari kan je Silent Snow zien in Lichtpunt, om 10u op één en om 23u20 op Canvas.


Silent Land nieuwsbrief

Meld je aan
* = verplicht veld