Een film project van drsfilm en stichting the green can


Contact & Pers

Pencil

Download hier onze persmappen en fotos of neem voor vragen contact met ons op via onderstaand adres.

De Silent Serie gaat verder met ‘Silent Land: The fight for fair food’

Een reis door de prachtige landschappen van Cambodja, maar ook door het onzekere bestaan van boerenfamilies. Daar neemt regisseur Jan van den Berg je mee naartoe in ‘Silent Land: The fight for fair food’, de vervolgfilm op ‘Silent Snow (2011)’.

In Cambodja wordt steeds meer vruchtbare grond ingenomen door grootschalige landbouwindustrie. In de schaduw hiervan vechten boerenfamilies voor hun landrechten om bij te blijven dragen aan lokale voedselzekerheid. Wie heeft het duurzame antwoord om de groeiende wereldbevolking te voeden? Silent Land laat de verhalen achter deze tweestrijd zien.

Je wordt meegenomen in de wereld van een jonge moeder uit Cambodja Seng Channeang genaamd. Deze dappere vrouw ziet hoe grote bedrijven die suiker verbouwen het land rondom haar dorp roven. Ze is bang dat dit haar ook zal gebeuren. Daarom besluit ze te vechten voor de rechten van haar land en haar droom om organisch voedsel te verbouwen. Aan de andere kant zien we grootgrondbezitter en één van de rijkste mannen uit Cambodja His Excellency Mong Reththy. Ook hij droomt van een betere toekomst voor zijn land.

Op 11 oktober 2016 zal dit te zien zijn op de wereldpremière in Theater Tuschinski. Daarna is deze nieuwe Silent film in een groot aantal theaters in Nederland te bewonderen.

Jan van den Berg is de oprichter van drsFILM, waarin hij samenwerkt met schrijvers, kunstenaars en filmmakers. Zijn films gaan veelal over mensenrechten en het milieu. Hij won een groot aantal nationale en internationale prijzen voor zijn films, waaronder een Gouden Kalf (Deacon of Death, Nederland), een Gouden Slak (Silent Snow short, Bologna), een Gouden Sleutel (Dag Jan, Lorquin, Frankrijk), een Golden Sun Award (feature Silent Snow, Barcelona). Voor meer informatie www.drsfilm.tv

Contactinformatie:

drsFILM
Prins Hendriklaan 63
3582 EE Utrecht

T: +31 30 2514154 / +31 6 218 26 888
F: +31 30 2514001
E: info@drsfilm.tv

Persmappen en printkwaliteit foto’s kunt u hieronder downloaden:

Silent Land nieuwsbrief

Meld je aan
* = required field